Kaartschieten

Vanuit een vaste positie schiet je op het doelwit, een kaart. Deze kaart is op verschillende specifieke afstanden geplaatst. Bij kaartschieten is er geen tijdslimiet zoals bij parcours. Het gaat om de scores die je schiet. Focus en concentratie zijn essentieel bij het schieten op een kaart.

Wedstrijd schieten

Een wedstrijd kaartschieten bestaat uit meerdere ronden. Elke deelnemer plaatst vijf schoten per ronde. Aan het einde van de wedstrijd worden alle geraakte punten bij elkaar opgeteld en daaruit volgt de eindscore.

Airsoft voor schutters

Wanneer je lid bent van een schietvereniging, is de kans groot dat airsoft een perfecte aanvulling is. De handelingen die je gewend bent om te doen met het (vuur)wapen zijn bij airsoftapparaten hetzelfde. Tevens blijkt uit onderzoek dat veel schutters de steeds strengere wetgeving rondom schietverenigingen een bezwaar vinden om de sport nog prettig te kunnen beoefenen. Bij de airsoftsport zijn er ook regels en is er wetgeving van toepassing, maar deze zijn veel soepeler dan bij (bijvoorbeeld) vuurwapens, vanwege het ongevaarlijke karakter van de airsoftapparaten. Daarnaast worden duidelijke instructies en uitleg door iedere NABV-medewerker of gekwalificeerde organisator gegeven.