NK SpeedQB: nieuwe datum

NK SpeedQB: 7 november

Het NK SpeedQB vindt dit jaar plaats op 7 november. Het toernooi dat oorspronkelijk in april zou worden georganiseerd, biedt plaats aan 16 teams en wordt gehouden in Helenaveen. Deelname aan het NK is gratis, al moet je natuurlijk wel NABV lid zijn.

Schrijf je nu in!

Het NK SpeedQB is een ééndaags toernooi. Je kunt via de link rechts je team inschrijven. Je moet minimaal 5 teamleden opgeven. Daarna kun je het team tot een week voor het NK nog aanvullen tot 7 teamleden.

De 2-delige aftermovie van het  SpeedQB EU Championship Tournament 2019, gemaakt door CQB Junkie

Wat is SpeedQB?

SpeedQB stamt af van Sup’air en combineert snelheid en tactics. De sport draait om twee teams van 5 die in een serie getimede ronden strijden om het bemachtigen van de vlag die zich in het midden van het speelveld bevindt. Beide teams starten aan weerszijden van het veld (de ‘breakout walls’) het uitschakelen van de tegenstander en de vlag dan ‘op te hangen’ bij de breakout wall van de tegenstander. Punten kunnen worden behaald voor kills, het pakken van de vlag en uiteraard het ophangen van de vlag. Ook kunnen strafpunten worden uitgedeeld voor overtredingen. Rondes duren maximaal 4 minuten, waardoor het een snelle maar tactische vorm van actie is, waarbij snelheid en behendigheid even belangrijk zijn als replicabeheersing en aanvals- en verdedigingstactieken.

Inschrijven