Nieuwe lockdown

Indoor: gesloten
Outdoor: groepjes van 2

Eerder vanavond zijn er nieuwe corona-maatregelen bekend gemaakt. Die hebben ook gevolgen voor de airsoftsport. De beperkingen gelden in ieder geval tot 14 januari. 

Sportbeoefening binnen: niet toegestaan
Airsoftsport (wedstrijden en trainingen) op airsoftsportlocaties binnen is de komende periode niet toegestaan. Privé-events op huisadressen blijft de NABV goedkeuren; deze kunnen in principe ook gewoon blijven plaatsvinden met groepen van maximaal twee personen.

Sportbeoefening buiten: groepjes van 2 
Airsoftsport is buiten nog maar zeer beperkt toegestaan van 5 tot 17 uur. Buiten is het toegestaan om te sporten (trainen) in groepjes van twee personen, exclusief een eventuele instructeur. Die instructeur mag niet meer dan 1 groepje tegelijk begeleiden. Er mogen tegelijkertijd wel meerdere groepjes actief zijn op een airsoftlocatie, maar ze mogen niet samen een groep van meer dan twee personen vormen (tegen elkaar spelen).

Nationaal Airsoft Centrum (NAC) is gesloten
De komende weken is het Nationaal Airsoft Centrum gesloten. 

Gemeentelijke verschillen mogelijk
Gemeenten kunnen individuele afspraken maken met bedrijven en verenigingen. Hierdoor kunnen er verschillen ontstaan tussen gemeenten. Check dus altijd de website van de airsoftorganisatie om te zien welke uitzonderingen daar kunnen gelden (bijvoorbeeld: 2vs2).

Je vindt alle regels die voor de sport gelden op de website van de rijksoverheid.

Keep it safe!