Menu
Nieuws

3 tegen 3 try-outs in september en oktober

Op 2.9, 16.9, 30.9, 14.10 en 28.10 organiseert de NABV weer try-outs voor een 3-tegen-3 competitie in het Nationaal Airsoft Centrum. Het 3-tegen-3 concept is een combinatie van snelheid, teamplay, tactisch inzicht en precisie. De competitie is alleen toegankelijk voor leden van de NABV. Teams van drie personen nemen het tegen elkaar op in de arena. De competities beginnen om 10.00 uur en rond 16.00 uur weten we welk team de hoogste score van de dag heeft gehaald.

Er wordt alleen met 0.5J AA's geschoten, die de NABV beschikbaar stelt. Daarnaast is volledige gezichtsbescherming verplicht. Ook deze kan door de NABV ter beschikking gesteld worden. 

Deelname is gratis, dus schrijf je nu in via g.timmers@nabv.nl. Geef hierbij op:
- de namen van de drie teamleden en
- eventueel je teamnaam

Geen team? Meld je dan toch aan en wij kijken of we je in een team kunnen indelen.

Er is plaats voor minimaal 6 en maximaal 12 teams. Tot op een van de speeldata!
Speelveld
Het speelveld is 28 meter lang, 14 meter breed en opgesplitst in twee identieke speelhelften. Elk team blijft op zijn eigen speelhelft en heeft als doel om de drie targets op de helft van de tegenstander zoveel mogelijk te raken gedurende de duur van het spel. Elke wedstrijd bestaat uit 2 x 5 minuten, waarbij tussendoor van speelhelft wordt gewisseld. Elke keer dat een doel geraakt wordt, levert dit een punt op. De score is op een real-time scorebord af te lezen. Zodra een doel is geraakt, is deze voor de duur van 15 seconden gedeactiveerd wat te zien is aan de knipperende rode LED’s op de voorkant van het doel.

Hits
Als een deelnemer wordt geraakt, moet hij/zij terug naar de respawn-zone en op het “HIT-bord” slaan. Dit bord telt dan 20 seconden af, waarna de deelnemer weer aan het spel mag meedoen. Als een deelnemer af is terwijl er al een teamgenoot in de respawn staat, moet deze wachten totdat de tijd is afgelopen en dan mag het bord pas weer worden aangetikt. Een tweede deelnemer kan dus de pech hebben tot maximaal 40 seconden in de respawn te moeten staan. Indien het gehele team is uitgeschakeld moet de derde deelnemer dus maximaal 60 seconden wachten.

Veiligheid
Gelet op het feit dat er redelijk van dichtbij op elkaar geschoten wordt, is deelname alleen toegestaan met 0,5J airsoftapparaten, mag er alleen single shot worden gespeeld én is het dragen van afdoende gebitsbescherming verplicht. Tijdens de try-out competities zal de NABV zowel de AA’s als gezichtsbescherming ter beschikking stellen.

Landelijke laddercompetitie
Het doel van de try-outs is om vast te stellen of dit concept kan worden uitgewerkt naar een landelijke laddercompetitie.