Menu
Nieuws

Antwoorden Tweede Kamervragen over terrorismeverdachten die airsoft speelden

Minister van Veiligheid en Justitie, Ferdinand Grapperhaus, heeft vragen vanuit de Tweede Kamer beantwoord over terrorismeverdachten die airsoft speelden als mogelijke voorbereiding op een aanslag.

Deze vragen kwamen naar aanleiding van de nieuwsberichten dat verdachten die zijn opgepakt voor het voorbereiden van een terroristische aanslag in september 2018, als introducé hebben deelgenomen aan een airsoft evenement.

De reportage waarin de NABV heeft gereageerd op 18 augustus j.l. kun je hier nog bekijken.
Na de uitzending is de NABV proactief bezig geweest haar visie bekend te maken bij alle betrokken partijen dat het hier gaat om misbruik van onze sport.    

Tweede Kamerleden Van Nispen (SP), Kuiken (PvdA), Laan-Geselschap (VVD), Van Toorenburg (CDA) en Den Boer (D66) hebben vragen gesteld aan Minister Grapperhaus over onder andere de voorwaarden voor het beoefenen van airsport en de introducé regeling.
Download hier het document met de kamervragen en antwoorden.

In zijn antwoorden geeft de Minister aan op dit moment geen aanleiding te zien om de regelgeving voor airsoft aan te passen waardoor wij de sport kunnen blijven beoefenen zoals we dat gewend zijn.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur

Mr. Icarus van der Kolk