Menu
Nieuws

Coronavirus en Airsoftsporten - Veelgestelde vragen

Er komen veel vragen binnen, daarom hebben we hieronder een lijst met veelgestelde vragen opgesteld. 
Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt. 

Staat je vraag hier niet bij, dan kun je contact opnemen met Stephan Tan (sportaanbieders), mail: s.tan@nabv.nl, whatsapp: 06-19005556.
Voor spelers is het secretariaat beschikbaar.

Op de website van het RIVM vind je de laatste informatie en adviezen. Bekijk ook de veelgestelde vragen over corona en sport op Rijksoverheid.nl

Veelgestelde vragen Corona virus & Airsoftsporten:

Tot wanneer zijn de trainingen en wedstrijden afgelast?

Vanaf 11 mei mag ook iedereen ouder dan 18 jaar weer buiten sporten en bewegen op 1,5 meter afstand van elkaar. Ook hier geldt: alleen trainingen zijn toegestaan, wedstrijden/competities en toernooien blijven verboden. Kleedkamers blijven gesloten. Als het virus onder controle blijft, kan per 1 september een volgende stap worden gezet: alle binnensporten zijn dan weer mogelijk voor alle leeftijden.

Krijg ik nu geld terug / restitutie voor mijn lidmaatschap?

We vragen als vereniging om je steun. Het is ieders recht om het lidmaatschap in deze onzekere tijd op te zeggen. Zeg je je lidmaatschap op, dan ondersteun je de airsoftsport niet in de opbouw na deze crisistijd. We zouden het dus betreuren, maar wel kunnen begrijpen.
Hierbij gelden de gebruikelijke regels. Je bent lid (geworden) voor het gehele jaar 2020. Zeg je nu op (voor 3 december a.s.), dan ben je in 2021 geen lid meer. Wettelijk gezien hebben leden nu geen recht op teruggave of compensatie. De wet bepaalt dat contributie voor het hele jaar verschuldigd is. 

Gaat het NAC open?

Zolang het NAC alleen nog indoor sporten aan kan bieden, blijft het NAC gesloten totdat de voorwaarden en maatregelen binnensporten toestaan.

Kan ik weer skirmen?

De NABV verwijst in publicaties en in haar reglementen naar skirms als zijnde wedstrijden. Wedstrijden zijn niet toegestaan, maar trainingen wel.

Hoe zit het met silent kills?

Silent kills brengen je binnen 1,5 meter; dat mag dus niet.

Kan ik me op de airsoftlocatie wel omkleden?

Kleedkamers blijven gesloten. Sporters komen in hun sportkleding naar de locatie. Hou er rekening mee dat reizen in camo nog steeds niet is toegestaan (omdat dit in de Statuten staat). Trek een shirt, jasje of vest over je camo bovenkleding aan bij het reizen.

Hoe zit het met reizen in camo?

Reizen in camo is nog steeds niet toegestaan (omdat dit in de Statuten staat). Trek een shirt, jasje of vest over je camo bovenkleding aan bij het reizen.

Mogen mogen er ook weer privé-evenementen op een ander dan het huisadres worden aangemaakt, zoals "trainen in de achtertuin bij een vriend"?

Vanaf 11 mei zullen we privé-evenementen op andere locaties dan het huisadres weer goedkeuren.