Menu
Nieuws

NABV lanceert Airsoft 3x3

Na enkele succesvolle try-outs organiseert airsoft sportbond NABV in oktober het eerste Airsoft 3x3 toernooi. Op 14, 21 en 28 oktober zullen zestien teams van drie spelers het tegen elkaar opnemen. De prijzenpot van dit eerste Airsoft 3x3 toernooi, dat plaatsvindt in het dit jaar geopende Nationaal Airsoft Centrum, bedraagt ruim € 1.500.

Tactiek, snelheid en teamplay
Bij Airsoft 3x3 nemen twee teams van drie spelers het tegen elkaar. Beide teams scoren punten door elektronische doelen te raken. Het team met de meeste punten aan het einde van de korte speeltijd wint de match. De duur van de duels en beperkte omvang van het speelveld (ongeveer een basketbalveld) maken wedstrijden snel en intens. Intensiteit die verder verhoogd wordt doordat spelers tijdelijk tactisch voordeel kunnen behalen door een tegenstander te taggen. Gerard Timmers, algemeen directeur van de NABV: 'Doordat alle deelnemers spelen met dezelfde materialen en airsoft gear, komt vanzelf het beste team bovendrijven.'

Airsoft 3x3 toernooi
Op 14 en 21 oktober organiseert de NABV voorrondes in het Nationaal Airsoft Centrum in Geldermalsen. Beide dagen plaatsen vier teams zich voor de finale op 28 oktober. De prijzenpot voor het team dat de finale wint, bedraagt meer dan € 1.000. De NABV ziet grote toekomst voor het snelle en dynamische format. Airsoft 3x3 kan namelijk niet alleen beoefend worden op gecertificeerde airsoft locaties maar ook in sporthallen, gymzalen en andere sportaccommodaties.

Deelname: voorbehouden aan NABV-leden
Teams bestaande uit drie NABV-leden kunnen deelnemen voor € 30 per team. Inschrijven is mogelijk vanaf 27 september 12.00 uur.

De regelgeving voor Airsoft 3x3 is gepubliceerd op www.nabv.nl/downloads.