Menu
Nieuws

NABV ontvangt accreditatie toetsing opleidingen door NOC*NSF

Na het succesvol doorlopen van de audit, voldoen de toetsen van de NABV Opleidingen aan de eisen van de Kwalificatie Structuur Sport (KSS) en zijn gecertificeerd vanuit NOC*NSF.

NABV is de eerste sportbond die, zonder al lid te zijn van de NOC*NSF, deze opleidingserkenning door het ASK heeft verdiend. 

Tijdens de audit in het NAC zijn alle documenten en procedures van de Marshall opleiding nagelopen en goed bevonden door de Auditor. De NABV Opleidingen zijn nu gecertificeerd vanuit NOC-NSF en het logo van NOC-NSF is toegevoegd op het diploma.

Met de audit is beoordeeld of de toetsing van de NABV opleiding inhoudelijk en procedureel in overeenstemming is met de KSS en haar toetsdocumentatie.

Nu de positieve uitslag van de audit binnen is, is de NABV de aankomende 4 jaar erkend als opleider en mag het NOC*NSF en NLQF logo hiervoor gebruikt worden.

Alle nieuwe toetsingen en/of kwalificaties die de NABV tijdens deze periode invoert zullen automatisch NOC*NSF erkend zijn. Voor verlenging zal er weer een audit moeten plaatsvinden.

De Academie voor Sportkader (ASK) maakt onderdeel uit van de unit Sportontwikkeling bij NOC*NSF en is in 2006 voor en door sportbonden opgericht vanuit de gedachte dat bij sommige onderwerpen niet telkens het wiel opnieuw uitgevonden hoefde te worden. De ASK zet zich met succes in voor het opleiden van trainers, coaches en scheidsrechters op sport generieke onderwerpen.

Meer informatie is op te vragen bij Paul Peters, medewerker Opleidingen en Licenties, via p.peters@nabv.nl of 06-19602732.

Download hier het hele persbericht.