Menu
Opleiding BOSS-instructeur

De NABV wil graag ervaren mensen in de airsoft sport de mogelijkheid bieden om BOSS instructeur worden.  Je wordt opgeleid om beginners in de Airsoft de BOSS workshop te geven. In een workshop BOSS leren skirmers basale skills op het gebied van veiligheid. BOSS staat voor Basic Operator Safety Skills.
 

Doel opleiding
Het doel is om meerdere kwalitatief goede BOSS instructeurs op te leiden, zodat er op meer locaties in het land en in het Nationaal Airsoft Centrum BOSS workshops gegeven kunnen worden.
Mensen die de basis willen en kunnen vormen voor een positieve airsoft cultuur.

Inhoud van de workshop BOSS   
BOSS is een lesprogramma dat binnen de NABV is ontwikkeld met hulp van enkele deskundigen uit de organisatie. BOSS staat voor Basic Operator Safety Skills. In een workshop van 90 tot 120 minuten leren airsofters basale skills op het gebied van veiligheid. Hoe ga je als (beginnende) airsoft operator veilig en verantwoord om met je airsoft apparaat? Hoe beweeg en communiceer je in het spel? Wat zijn do’s en don’ts op het vlak van veiligheid? Denk dan aan zaken als trekkerdiscipline en muzzle sweeping. Daarnaast wordt er deze workshops ook aandacht besteed aan awareness. Een airsoft apparaat is weliswaar geen vuurwapen, maar dat is aan de buitenkant meestal niet te zien. Hoe hoor je om te gaan met een wapen-met-sprekende-gelijkenis? 

Vereiste ervaring 
De airsoft sportbond wil instructeurs opleiden die dit programma namens haar kunnen gaan geven aan de leden van de NABV. Om in dit verkorte traject in te kunnen stromen breng je het volgende mee: 
  • Ervaring met veilige omgang vuurwapens. Deze ervaring kun je beroepsmatig hebben opgedaan (bijv. politie, defensie) of in een sportsetting (schietsport); 
  • Didactische ervaring. Je hebt ervaring als (sport)instructeur, trainer, leerkracht of docent. 

Details

  • Aan deze opleiding zijn geen kosten verbonden.
  • Minimaal 4, maximaal 10 deelnemers. 
  • De locatie is het Nationaal Airsoft Centrum in Geldermalsen, Tielerweg 9.
  • Duur BOSS instructeur opleiding 10:00 – 16:00 ( theorie en praktijk 6.00 uur totaal )
  • Stage ( 2 a 2,5 durende workshop. Excl. reistijd en voorbereiding ) tijdens een BOSS workshop

Datum

De eerstvolgende BOSS instructeursopleiding is op: 
  • zaterdag 4 april 2020

Opgeven

Stuur een mailtje naar opleidingen@nabv.nl of neem voor meer informatie contact op met Paul Peters ( 06 19602732 ) of Sandra de Wolff ( 06 33734105). Zij vertellen je graag meer over het verloop van het opleidingstraject.