Menu
Opleidingen & Cursussen

Opleiding Marshall

Marshall NABV

 

Introductie

Airsoft is een gentlemen’s sport waarin spelers hun hit nemen en zich houden aan de regels, waarin tegenstanders elkaar complimenteren met een goede actie en waarin nooit een onvertogen woord valt. Of beter gezegd; dat is de manier waarop de grote meerderheid van de spelers airsoft beoefent.

Het komt voor dat er spelers op het speelveld zijn die zich niet houden aan het herenakkoord dat de basis vormt van airsoft. Voor deze bijzondere situaties kent de airsoft-sport Marshalls. Marshalls zijn er om alle spelers, man of vrouw, jong of oud, te herinneren aan dit herenakkoord. En vanzelfsprekend doen ze dat ten alle tijden op een correcte en daadkrachtige wijze.

Deze marshall-opleiding is ontwikkeld omdat de NABV marshalls beschouwt als sleutelfiguren in de gentlemen’s sport . Marshalls staan voor fair play en dragen zorg voor een veilige en verantwoorde airsoftsport.  

Wat is een marshall?

Marshalls geven invulling aan een groot aantal taken bij de organisatie en supervisie van airsoft events. Tot hun kerntaken behoren het bewaken van de veiligheid op en rond het veld, het faciliteren van fair play en het leiden de gameplay. Dat betekent dat een marshall moet beschikken over deskundigheid, inschattingsvermogen, communicatieve vaardigheden en -onontbeerlijk- spelervaring.
Marshalls zijn officials die in dienst staan van de organisator van het evenement. Daarmee is ook meteen duidelijk wat marshalls níet zijn: eindverantwoordelijk. Dat is de organisator aan wie hij/zij rapporteert.

Hoe ziet de opleiding eruit? 
De opleiding bestaat uit (praktijk)opdrachten en een workshop van 1 dag. 
Voorafgaand aan de workshop krijg je een opdracht. De uitwerking van de opdracht neem je mee naar de workshop. In de workshop (8 uur) komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Veiligheid, regels & reglementen en materiaal;
  • Taken en verantwoordelijkheden van een Marshall;
  • Weerbaarheid: hoe zorg je ervoor dat spelers een leuke dag hebben?
  • Hoe ga je om met lastige situaties? Hoe werk je samen met andere Marshalls?

Na het volgen van de workshop krijg je de praktijkopdrachten. Als deze zijn ingeleverd en voldoende beoordeeld ontvang je de Marshall patch, het diploma en je inschrijfgeld retour minus kosten voor de lunch (€5,-). 

Wat kost de opleiding? 
De opleiding is in principe gratis voor leden. Vooraf wordt een borg gevraagd van € 50. Als een deelnemer de opleiding succesvol afrondt (binnen 9 maanden), ontvangt de deelnemer het inschrijfgeld  minus kosten voor de lunch retour(€ 45,-). 

Wanneer kun je deelnemen aan de opleiding?

Om aan de Marshall-opleiding van de NABV te kunnen deelnemen, moet je lid zijn van de NABV. Daarnaast ben je 18 jaar met minimaal 1 jaar speelervaring en/óf aan minimaal 3 skirms hebben meegedaan. 


Data en aanmelden 

Het hele jaar door worden er Marshallopleidingen ingepland en aangeboden. 

Het actuele overzicht van de opleidingsdata vind je door in Mijn NABV  in het linkermenu op 'Naar Opleidingen' te klikken. Vervolgens kies je in het hoofdmenu voor 'Marshall opleiding'.

Hier kun je je ook aanmelden.