Menu
Over Airsoft

RE-ENACTMENTBinnen de airsoftsport is re-enactment een veel beoefende discipline. De term re-enactment ofwel het naspelen van voornamelijk militaire (historische) gebeurtenissen is bij u wellicht bekend. Binnen de airsoftsport wordt hier een wedstrijdelement aan toegevoegd, zodat er een duidelijke winnaar en verliezer uitkomt. Zo kan een historische gebeurtenis een andere uitkomst krijgen. Het voegt een extra dimensie toe aan de vraag: hoe zou het geweest zijn als...?

Ook bij deze discipline gelden veiligheidsregels en andere reglementen. Omdat er een wedstrijdelement is, wordt er streng toegezien op de naleving van de regels. Dit wordt gedaan door zogenaamde marshall's (scheidsrechters). Zo is bijvoorbeeld het dragen van oogbescherming te allen tijde verplicht, behalve bij een door de organisator aangewezen 'Safety Zone'.

Vaak wordt er tijdens een wedstrijd een thema gebruikt. Denk aan bijvoorbeeld een slag uit het Vietnamconflict of een belangrijke militaire gebeurtenis uit de Tweede Wereldoorlog. Ook zijn er evenementen of wedstrijden waarbij geen thema is gekozen. Tijdens zo'n evenement gaan de diverse teams aan de slag binnen hun eigen interessegebied. Dan ontstaat een wonderlijke mix van sport, geschiedenis en plezier.

Wordt u ook lid?

Lid worden van de NABV is in een paar eenvoudige stappen te doen. Klik op onderstaande link om naar het ledengedeelte te gaan en u te registreren. Voor slechts 78 euro per jaar bent u al lid!
 Word lid

Help de NABV!

Help onze organisatie te professionaliseren. Past u in het team en wilt u de NABV helpen naar the next level? Bekijk onze openstaande vacatures.

Vacatures