Sfeerimpressie 6/7 maart

Hoe was het eerste weekend?

Afgelopen weekend was het eindelijk zo ver. Voor het eerst in 2021 konden weer grotere groepen airsofters samen trainen. Alleen leden van 26 jaar of jonger mochten het veld op, maar de eerste stappen zijn weer gezet. Sommige locaties draaiden ‘volle’ bak in coronaproof setting en de animo was goed!

TeamGameZ 

Nadat alle skirmisten waren gechronoot, zag je de vreugde in de ogen van de spelers. Ze konden eindelijk na een periode van 6 maanden weer is spelen en hun sport beoefenen. Je zag vanaf het begin dat de spelers zin hadden om een leuk dagje te maken met elkaar en ook met de begeleiding.

Het type spelers was erg verschillend we hadden speedsofters  en “normale” skirmisten. Meestal wekt dit problemen op bij de normale spelers, maar dit is echter nooit ter zaken gekomen. Vanaf het punt dat de mensen mochten gaan spelen tot het einde van skirm werd elke speler door de ander gepushed om voluit te gaan en als er complicaties waren werden die onderling gelijk verholpen. Het enige geschreeuw/gescheld vond plaats als een speler geflanked werd en het niet verwacht had. Hierdoor schrokken ze en kwamen de oerkreten van de spelers naar voren. Vandaag was het een dag met alleen maar vreugde en werden niet alleen bbs maar ook complimenten naar elkaar gevuurd. Hier word je als Marshall/organisatie natuurlijk heel erg blij van. De sfeer onderling de spelers was om z’n minst vreugdevol te noemen.

Hoe voelde het als Marshall om weer te mogen begeleiden?

Het was in het begin natuurlijk weer even wennen want het was een tijdje geleden dat ik weer voor een groep van skirmisten heb gestaan. Maar na de chrono was het gevoel al weer vertrokken. Ik weet wat ik moet doen en hoe ik het moet doen. Hierdoor groeide het zelfvertrouwen van mij weer en dit was te merken aan de spelers. Niet alleen zij hadden zin om te spelen. Maar ik had zelf ook extreem veel zin weer om te mogen begeleiden. Er is bijna niks leuker om te horen, hoe spelers een strategie bedenken en het tijdens het spelen het luidkeels proberen te veranderen omdat alles toch veranderd is. En om over het geluid van vliegende bb’s om je heen en replica’s die je weert hoort knallen.

 

Het was voor mij weer een extreem leuke en productieve dag, aan het einde van de skirm hebben spelers en ik nog even gekeken naar gamemodes die we kunnen toevoegen en/of aanpassen voor op de net aangepaste velden en hier kunnen de andere Marshalls ook veel mee.

Rob Fuhler

Area077

“Weekend was erg geslaagd. Zowel zaterdag als zondag waren beide dagdelen volgeboekt met 20 spelers. Opvallend veel spelers bezochten voor de eerste keer onze locatie. Ook opvallend was het lage speeltempo van veel spelers. Ik denk dat er redelijk veel buitenspelers waren die niet gewend zijn aan een CQB speel stijl. Misschien speelde het gebrek aan beweging van de afgelopen maanden hier ook een rol in.

De spelers waren zonder uitzondering erg enthousiast en vooral blij dat ze weer konden knallen. Het was voor ons als orga fijn om al die “jonkies”zo lekker bezig te zien. We zaten er echt een beetje doorheen, zonder perspectief, maar het afgelopen weekend heeft ons goed gedaan en vanmorgen was onze levenslust weer terug.We hebben speciaal voor de huidige beperkingen het buitenspeelveld aangepast, zodat dit niet als onderdeel van het geheel, maar als zelfstandig veld speelbaar is geworden.

De uitdaging voor ons was en is om hier goede spelvarianten voor te maken. Zelf vond ik het veroveren en verdedigen van een “hardpoint” erg geslaagd. In ieder geval heel interessant om als Marshall naar de dynamiek te kijken.Gelukkig zijn er nu de nieuwe versoepelingen voor 27 jaar en ouder, zodat we over twee weken op onze veteranenmiddag ook een beter speelbaar concept kunnen neerzetten.We hebben wat dronebeelden van de zondagmiddag op ons videokanaal gezet. (alleen niet veel actie helaas)”

Rslairsoft

Vandaag na een lange lockdown weer wat leden mogen ontvangen.

Hoop dat jullie ook een top dag hebben gehad naar wat ik hoorde wel.

Laten we er met ze allen voor zorg dragen dat we open kunnen blijven en snel de 27+ spelers ook weer mogen aanhaken.

Bedankt voor de opkomst en dat jullie toch de orga`s in nederland weer komen steunen met jullie opkomst.

Tot gauw!

Michel

“Geweldig gespeeld bij Balls & Arrows gisteren! Alles netjes op orde en iedereen was in een super stemming!!!”

“Lekker potje 2v2 gespeeld vandaag bij Veluwe. Voor iedereen en alle leeftijden. Geen paspoort, geen negatieve test. Alles prima.”

“Vandaag gespeeld bij Balls and Arrows… Heerlijk om weer even lekker het veld op te kunnen en dat andere gezeik te vergeten.”

“Daarle was gaaf maar wel koud, door omstandigheden was het helaas van korte duur.”

Eerstvolgende evenementen

25
mrt

DELTA AIRSOFT

The Manor
Delta Airsoft Events UA
25
mrt

GEANNULEERD | OUTDOOR DELFT OPEN SKIRM IN THE WOODS

Outdoor Delft
Outdoor Delft
25
mrt

Open speeldag

Area 077
Area 077
25
mrt

Open Skirm Assendelft

Outdoor Assendelft – RSL
RSL Airsoft