Stephan de Graaf

Van vader naar vriend op de airsoftbaan

Stephan is 52 jaar en woonachtig in Vlijmen. Tot zijn vijftigste levensjaar had hij een eigen bedrijf, maar is daar twee jaar geleden mee gestopt. Thuiszitten is niks voor Stephan want hij moet onder de mensen zijn, en daarom werkt hij sinds twee jaar vier dagen per week bij de Bossche Tapijtschuur in Den Bosch, specialist in vloeren en raamdecoratie. Daarnaast is hij in z’n vrije tijd vaak op zijn boot te vinden en struint Stephan vele rommelmarkten af op zoek naar antiek voor zijn verzameling.

Hij kwam voor het eerst in aanraking met airsoft via zijn schoonzoon die hem een keer een avond meenam. Sindsdien is niet alleen Stephan, maar ook twee van zijn in totaal vier kinderen niet meer van de baan te slaan. Zo is het dus echt een familieactiviteit geworden.

Voor iedereen

Airsoft is voor Stephan een uitlaatklep en daarnaast is het feit dat hij het kan spelen met zijn eigen kinderen ook iets wat het uniek voor hem maakt. “Iedereen kan het doen, ik ben 52 en mijn jongste is 20 en toch kunnen we samen spelen. Dat is het leukste van het hele spelletje”. Het airsoften is voor Stephan nu een onderdeel van zijn leven en hij staat minimaal één avond per week op de baan, uiteraard samen met zijn kinderen.

Allemaal gelijk

In het veld is Stephan even geen vader, maar een vriend. “Als je aan het spelen bent, ben je allemaal gelijk op een vriendschappelijke manier, ik probeer hun te raken maar zij mij ook”. Daarnaast is het contact met andere airsofters is iets wat Stephan erg aanspreekt. “Het is allemaal heel gemoedelijk, je helpt elkaar binnen en buiten het veld en je bent echt met zijn allen”. Hij hoopt dan ook dat airsoft meer aandacht krijgt in Nederland en dat mensen het gaan zien als iets wat je voor de lol doet en waar je ontzettend veel plezier uit kunt halen.