Beschrijving

De leukste Groep snelle boys van NL ! 

Met 100+ actief spelende leden de grootste Speedsoft / speedqb community van de Benelux. 

Het woord panty is een afkorting van het Engelse pantyhose, letterlijk broekkous. Panty is dan weer een verkleinwoord van pantalon. Een panty is een soort maillot, een nylonkous met broekje in één. De eerste panty kwam in de jaren zestig op de markt mede door de opkomst van de minirok. Door de panty verdween de lange kous met jarretelle vrijwel uit het modebeeld. Het draagcomfort van een panty wordt door veel vrouwen beter gevonden. Een netpanty is een geknoopte of geweven panty. Toen de Amerikaanse chemicus Wallace Carothers begin jaren dertig de basis legde voor polymeerchemie, kon hij niet vermoeden dat hij daarmee verantwoordelijk zou zijn voor het succes van de hedendaagse chique panty.
GESCHIEDENIS VAN DE PANTY 
In 1928 stapte de jonge hoogleraar Wallace Carothers, over van de Harvard Universiteit naar het chemiebedrijf DuPont om leiding te geven aan een onderzoekslaboratorium dat speciaal was opgericht voor de ontwikkeling van kunststoffen. Na drie jaar van vallen en opstaan kon Wallace Carothers bij DuPont aan de slag met de productie van neopreen, een vervanger voor natuurrubber. Nog eens vier jaar later patenteerde Wallace Carothers: ‘polyester’, de voorloper van het inmiddels wereldwijd toegepaste nylon.
  
In 1938 was het nylonproduct klaar voor een eindeloze hoeveelheid toepassingen: van parachute tot vloerbedekking en van ultra sterke sleepkabels tot de bekende ragfijne panty’s en pantykousen.

In 1939 werd de synthetische stof gepresenteerd op de Wereldbeurs in New York, de eerste twee letters van de productnaam zijn ook afkomstig van deze wereldstad. Nylon was goedkoop, kreukvrij en gemakkelijk op grote schaal te produceren: geheel Amerikaans. Een jaar later, op 15 mei 1940, lag de nylonkous eindelijk voor het grote publiek in de winkel. In 4 dagen tijd werden 4 miljoen paar kousen verkocht.
 
Toen Amerika zich in 1941 actief in de Tweede Wereldoorlog mengde, moesten de nylonfabrieken hun capaciteit en materialen gebruiken om onder andere stof voor parachutes voor het leger te maken. De nylonkousen werden al snel schaars, maar dat wakkerde hun populariteit alleen maar verder aan. Toen in 1945 de productie van nylonkousen weer opgepakt werd had de schaarste ervoor gezorgd dat de nieuwe productie een ware hype geworden was.

De eerste panty (Panti-legs) werd in 1953 uitgevonden door textielmagnaat Allen Gant. Hij liet zich inspireren door vrouwen die klaagden over het dragen van kousenbanden. Ook liet hij zich inspireren door een experiment van zijn vrouw. Zij naaide haar kousen aan haar ondergoed vast en zei: “Allen, je moet uitvinden hoe je dit moet produceren”. Het duurde echter nog een decennium tot ‘de gewone vrouw’ ook daadwerkelijk panty’s ging dragen. Dat gebeurde in de jaren zestig, toen de minirok zijn intrede deed. Deze was niet geschikt voor kousen met jarretels. Dit leidde tot de opkomst en populariteit van de naadloze panty.

 

DE PANTY: EEN KLASSIEKER EN ONMISBAAR IN DE GARDEROBE VAN EEN VROUW

Ze zijn onmisbaar voor modieuze vrouwen: panty's. Vanaf de jaren 60 vind je de panty terug in de garderobe van elke vrouw. De dunne variant onder je jurk of rok of de thermolegging in de winter, alle modellen doen veel voor je benen. Door een panty lijken je benen namelijk gladder en strakker, en dat is weer goed voor je zelfvertrouwen. Tegelijkertijd blijf je lekker warm en kun je eindeloos combineren met de vele verschillende modellen. Kies bijvoorbeeld voor vrolijke patronen of stijlvol gestreepte panty’s. Door het dragen van de juiste beenmode onderstreept een vrouw haar persoonlijkheid, vrouwelijkheid en uitstraling. Ben jij ook toe aan een nieuwe panty? Maak je keuze uit de vele kleuren, diktes en modellen die in onze webshop verkrijgbaar zijn.
 


 

PANTY'S

Panty's vind je bij Pantyspecialist.nl in alle kleuren, maten, denier, prints en structuren. Lekker op je gemak vanuit je luie stoel eindeloos rondkijken of snel op werk een set nieuwe panty's bestellen. Gemak en eenvoud gecombineerd met een verrassende online collectie panty's uitsluitend samengesteld uit kwaliteitsmerken. Een simpel concept dat dagelijks het verschil maakt voor veel dames. In onze webshop verkopen wij panty’svoor ieder type vrouw en voor iedere gelegenheid. Of het nu gaat om een zakelijke outfit voor op het werk of een chique outfit voor op een galafeest. In de categorie Specials hebben wij producten opgenomen met speciale kenmerken. Hier vindt u bijvoorbeeld zomerpanty’swinterpanty’santi-ladder panty’sheuppanty’s of ondersteunende panty’s.

PANTY'S EN HET AANTAL DENIER

Panty’s zijn in verschillende diktes verkrijgbaar. Veel vrouwen weten niet precies welke dikte ze nodig hebben. De keuze is echter eenvoudig. De dikte van een panty wordt namelijk uitgedrukt in denier, afgekort den. Van oorsprong wordt de meeteenheid denier gebruikt om het gewicht van garen aan te geven. Maar nu wordt het gebruikt als meeteenheid van de fijnheid van garen of vezels, dus hoe transparant een panty is. De denierwaarde geeft de doorzichtigheid van de stof aan. Daarom geldt ook: hoe lager de denierwaarde, hoe transparanter de panty is. Dus warme, opaque panty’s hebben bijvoorbeeld 150 of 200 den, terwijl transparante nylonpanty’s slechts 20 den zijn. Kies in de herfst en winter voor meer denier en in de zomer voor minder. Let bij het kopen van panty’s dus altijd op het aantal denier dat op de verpakking staat.