Verslag Training Airsoft Warriors

2v2 training

7 maart 2021

De spelers vonden het een geslaagd evenement en gaven aan dat het format leidt tot een ‘andere speelstijl’ waarbij je meer moet communiceren en ook actiever moet zijn. Ook al vonden ze het jammer dat er niet meer spelers konden zijn waren ze allang blij dat ze weer een dagje in het bos konden zijn om te airsoften. Daarnaast gaven ze aan het zeer te waarderen dat wij dit evenement organiseerden ook al levert dat ons eigenlijk niets op. 

Een verslag van een geslaagde eerste 2v2 training training

Tom Mens
Bedrijfsleider Airsoft Warriors

Vrije training

Omdat buitensporten boven de 27 jaar alleen mogelijk is in groepjes van 2 en de meeste van onze vaste spelers ouder zijn dan 27 hebben wij een vrije training georganiseerd.

De bedoeling van deze dag was om iedereen weer een kans te geven om in beperkte mate weer hun favoriete sport te kunnen beoefenen. Entree voor het evenement was dan ook gratis, het moest echt een ‘club dag’ zijn.

Bij aankomst op de locatie hebben we de spelers geverifieerd en, in het geval ze niet als tweetal aankwamen, ze in paren op afstand van andere paren gezet. Na een korte uitleg over het format zijn ze gelijk doorverwezen naar de chrono en daarna naar hun locatie in het veld zodat
we altijd het minimale aantal spelers op één plek hadden. Zodra beide kanten van een veld een tweetal had, heeft een marshall een spelvariant in gang gezet en konden de games beginnen. Elk veld deel had een eigen marshall die een oogje in het zeil hield.  

Volle slots

De eerste timeslot was vol. Om 11:30 gingen er een aantal tweetallen weg en kwamen er ook weer een aantal nieuwe bij waarmee de tweede slot ook gevuld was. Ook zij zijn eerst geverifieerd en toen naar een zitplek op het veld verwezen. 
Een aantal andere tweetallen van de eerste slot speelden door en zijn naar een ander deel van het veld verplaatst voor wat meer variatie. 

Marshalls in actie

Aan het eind van de middag, toen er wat meer ruimte was, hebben ook de marshalls van het huisteam mee kunnen spelen. Dit was gaaf omdat veel van hen vaak alleen marshallen (ze nemen hun werk serieus :)) en ze deze keer
ook konden spelen. 

Bevindingen

Vanuit het oogpunt van de organisatie was het betrekkelijk eenvoudig om met deze aantallen de corona maatregelen te handhaven. Wellicht is dit moeilijker voor kleinere locaties maar in ons geval was het niet lastig om 6 tweetallen goed gescheiden te houden op 25.000m2. Alleen bij aankomst en vertrek ontstaan er situaties waarbij spelers van verschillende
tweetallen elkaar te dicht naderen. Dit is echter simpel verholpen door een ‘verkeersleider’ die bij de in- en uitgang spelers uit elkaar leidt. 

We zijn van plan gelijksoortige evenementen te blijven organiseren (het kan vanaf volgende week dinsdag als het goed is 4v4) tot het moment dat er weer skirms georganiseerd kunnen worden voor alle leeftijden. 
Niet alleen denken we namelijk dat we geen skirm kunnen vullen met spelers onder de 27, we vinden dat we een plicht hebben om onze vaste spelers van alle leeftijden de mogelijkheid te bieden te kunnen spelen op zondagen.

We hebben het format als volgt opgesteld en gecommuniceerd op onze website en in de evenement details op de NABV website:Locatie wordt opgedeeld in 3 velden van +/- 6000m2 per deel.

  • Op elk deel worden 2v2’s gespeeld
  • Elk tweetal krijgt een eigen zitplek in het veld
  • Timeslots van 2,5 uur per tweetal
  • Er mag niet gewisseld worden binnen tweetallen
  • We verkopen geen eten en drinken op locatie
  • Maximaal aantal spelers op locatie: 12
  • Entree is gratis

Over het algemeen zijn er alleen ‘deathmatch’ modes gespeeld en dan voornamelijk met onbeperkte respawn. Omdat spelers overwegend op hun eigen veldzijde stonden, was respawnen zonder dat er een ‘spawntrap’ ontstond goed te doen.

Eerstvolgende evenementen

29
mrt

DELTA AIRSOFT

The Manor
Delta Airsoft Events UA
29
mrt

NAC Geldermalsen open training

Nationaal Airsoft Centrum
NABV
30
mrt

DELTA AIRSOFT

The Manor
Delta Airsoft Events UA
30
mrt
31
mrt

VELUWE AIRSOFT EVENEMENTEN – ZIE ONZE WEBSITE

Veluwe Airsoft
Veluwe Airsoft