Airsofter met schouders omhoog op indoor airsoft locatie

Meld je aan als lid

Als je airsoft leuk vindt, meld je dan gelijk aan als lid van de NABV. Zo kun je airsoften in Nederland en mag je airsoft-apparaten in huis hebben. Het voordeel van je lidmaatschap is bovendien dat je een onbeperkt aantal airsoft-evenementen kunt bijwonen, deel kan nemen aan verschillende gratis workshops en dat je gebruik kunt maken van het Nationaal Airsoft Centrum. Voor het lidmaatschap voor een jaar betaal je 69 euro voor een digitale pas (en eenmalig 15 euro inschrijfkosten) en 74 euro voor een lidmaatschap inclusief fysieke pas. Jezelf aanmelden is eenvoudig:

  1. Maak een account aan op mijnnabv.nl
  2. Upload je gegevens
  3. Overleg een VOG
  4. Betaal de contributie

VOG aanvragen

Om airsoft te kunnen spelen, heb je een VOG Schietsport nodig. Dat is een door het ministerie van Justitie en Veiligheid erkend bewijs van goed gedrag. De VOG aanvragen kan na aanmelding via mijnnabv.nl. Je betaalt 33,85 euro. Of vraag het via je gemeente aan. Dan betaal je 41,35 euro. Als je niet onnodig geld wilt uitgeven, kies dan voor een van deze twee opties. Bij andere online-aanbieders ben je al snel meer dan 70 euro kwijt.

Als lid van de NABV mag je airsoft-apparaten kopen die lijken op echte vuurwapens. De overheid heeft in de wapenwet een bepaling opgenomen dat nieuwe leden van de NABV een Verklaring Omtrent Gedrag met als profiel schietsport moeten aanleveren.

Zodra je je contributie hebt voldaan, gaan we aan de slag met je (nieuwe) ledenpas. Houd rekening met 2 tot 3 weken doorlooptijd. We printen de passen niet zelf.

Voor overige vragen kun je contact opnemen met het secretariaat van de NABV. Het makkelijkst en snelst gaat dat via e-mail (secretariaat@nabv.nl) . Dan heb je doordeweeks meestal dezelfde dag nog een reactie.
Bellen kan ook: Telefoon: 085 – 401 54 01 (maandag, dinsdag, donderdag van 09:30 tot 13:00)

Je kunt je lidmaatschap beëindigen door in te loggen op Mijn NABV en op de button ‘Opzeggen’ te klikken. Dat is de makkelijkste manier. Je kunt ook een e-mail sturen naar secretariaat@nabv.nl of een aangetekende brief verzenden. Omdat de NABV een vereniging is, worden lidmaatschappen beëindigd aan het einde van het verenigingsjaar. Je opzegging moet dus op 3 december bij ons zijn doorgegeven. Ontvangen wij je opzegging ná 3 december, dan ben je te laat met opzeggen voor het nieuwe verenigingsjaar. In dat geval wordt je lidmaatschap beëindigd per eerstvolgende mogelijkheid (het volgende verenigingsjaar). Dit houdt in dat je dan nog een jaar lid bent van de NABV en dus ook contributie-plichtig bent.