Voorbeeld van een digitale VOG op een mobiele telefoon
27 juni 2024

NABWeetje: Digitale VOG aanleveren

Je wilt graag zo snel mogelijk airsoften, toch? Door een digitale VOG aan te vragen, word jouw VOG zo snel mogelijk verwerkt. Hierdoor is je lidmaatschap nog sneller compleet en kun je dus aan de slag met de airsoftsport. In dit artikel leggen we je uit wat het verschil is in verwerking tussen een digitale en fysieke VOG en waar je rekening mee moet houden.

 
Een thumbnail voor het NABWeetje Reizen met je replica
27 juni 2024

NABWeetje: Reizen met je replica

In Nederland geldt de Wet Wapens en Munitie als het om airsoft gaat. Wanneer je met je airsoftreplica gaat reizen, is de kans groot dat de regels over de grens verschillen met de regels hier. Om te voorkomen dat je ongewenst wordt aangehouden leggen we je graag in dit artikel uit waar je rekening mee moet houden wanneer je gaat reizen voor airsoft/met je replica.

 
Bannerafbeelding voor het NABWeetje over evenementen namaken
24 juni 2024

NABWeetje: Hoe maak ik een evenement aan?

Dagelijks vinden er in Nederland talloze airsoftevenementen plaats. Deze evenementen kunnen zich ook op allerlei plekken bevinden. Denk bijvoorbeeld aan indoor in de garage van een NABV-lid of outdoor in een stuk privé bos. Deze evenementen dienen aan verschillende regels/richtlijnen te voldoen. Weet jij bijvoorbeeld wanneer je een buitenevenement bij ons moet aanmelden? In dit artikelen lees je alles over het wel of niet aanmaken van privé airsoftevenementen!

 
De thumbnail voor het nieuwsartikel over de granatengids
6 juni 2024

Granatengids: begeleidend schrijven

Staat jouw airsoftgranaat niet in de granatengids? Hier vind je een begeleidend schrijven om uit te vinden of jouw airsoftgranaat of -sportattribuut als legaal beschouwd kan worden. Waar moet mijn airsoftgranaat aan voldoen? Is mijn airsoftgranaat legaal? Lees hier de regels en ons advies omtrent airsoftgranaten.

 
Thumbnail voor de uitslag van de ledenraadsverkiezing 2024
3 juni 2024

Uitslag ledenraadsverkiezing 2024

De uitslag van de ledenraadsverkiezing 2024 is bekend! Zie hier welke leden zijn verkozen voor de ledenraad.

 
Thumbnail voor de recap van UAT3
30 mei 2024

Een verlaten attractiepark / RECAP UAT 3

In het weekend van 25 en 26 mei stond Copperhead Tactical te Assen helemaal in het teken van de Ultimate Airsoft Tour. Niet-leden konden kennismaken met de sport door middel van de First Airsoft Experience. Ook konden leden deelnemen aan open skirms, een BOSS-workshop, HPA-workshop en de Sniper Challenge! Al met al een goed gevuld weekend met super veel enthousiaste airsofters.

 
Thumbnail van een speedsofter tijdens de Team NL Speedsoftdag in Helenaveen
16 mei 2024

Team NL Speedsoftdag / RECAP

Op zaterdag 11 mei was de Team NL Speedsoftdag bij de Realstrike Arena in Helenaveen. Airsofters uit heel Europa deden mee aan pick-up games en Nederlandse spelers konden zich kwalificeren voor Team NL. Lees dit artikel en bekijk de foto’s!

 
Detailfoto voor de We Are Airsoft-campagne van Daddycool
3 mei 2024

We. Are. Airsoft. Met Jean-Philippe!

Samen met je zoon beginnen in de airsoftsport? Voor Jean-Philippe (Daddycool) was dit meer dan logisch! Zijn nieuwe We Are Airsoft-interview staat online. Hoe is hij bij Copperhead Tactical terecht gekomen, wat maakt airsoft leuk voor hem en wat maakt de airsoftsport voor hem speciaal?

 
Een foto van Rush B organisatoren Olivier en Halima
25 april 2024

Rush B Tech Events – Airsoft 2.0 Ervaring in Helenaveen

Ontdek de heropende 3000m² grote indoor CQB-arena van Realstrike in Helenaveen! Deze arena is specifiek ontworpen om spelers instinctief te laten samenwerken bij het aanvallen en verdedigen van objectives.

 
Headerafbeelding voor de recap van de tweede Ultimate Airsoft Tour
27 maart 2024

Bunkers, bos en heel veel airsoft! / RECAP UAT 2

Ondanks het slechte weer hebben veel airsofters bij UAT 2 prima vermaakt. De bunkers en het bos van 3 Division’s Bunker Hill waren het perfecte decor voor een leuk weekend vol airsoft. Sta je niet op de foto? Kom dan vooral naar een volgende Ultimate Airsoft Tour editie en wie weet!

 
Een voorbeeld van hoe de digitale ledenpas van de NABV er uit ziet.
7 maart 2024

De digipas en ik! Uitleg over de digitale ledenpas.

Sinds dit jaar is het mogelijk om als lid te kiezen voor een fysieke of digitale ledenpas. Daardoor hebben wij de contributie van €72,- per contributiejaar naar €69,- per contributiejaar kunnen verlagen. Alle oude/bestaande leden krijgen in dit pilotjaar de fysieke pas ‘gratis’ maar na dit jaar dient de keuze definitief gemaakt te worden! Hieronder lees je hoe de digitale ledenpas werkt en wat jij er als lid aan hebt.

 
De header van de Ultimate Airsoft Tour waar je verschillende spelers en disciplines ziet.
29 december 2023

Inschrijvingen Ultimate Airsoft Tour geopend!

Fan van airsoft? Meer disciplines leren kennen? Gratis skirmen? Dan is de Ultimate Airsoft Tour perfect voor jou! Hier kun je alles lezen over dit grootse evenement.