Drukbezochte najaarsbeurs 2024
16 oktober 2024

Alle records gebroken / AFTERMOVIE najaarsbeurs 2024

Benieuwd naar wat jij hebt gemist bij de najaarsbeurs? De officiële aftermovie is er! Met meer dan 30 standhouders, 60 marktkramen en 1500 bezoekers was het een najaarsbeurs om niet snel te vergeten.

 
Airsofters tijdens de najaarsbeurs
10 oktober 2024

Najaarsbeurs 2024, ben jij er bij?!

Aankomende zaterdag 12 oktober wordt het Nationaal Airsoft Centrum weer omgetoverd tot de najaarsbeurs. Een groot spektakel waar menig airsofthart sneller van gaat kloppen! Struin langs alle marktkramen, bied jouw spullen aan bij de tweedehandsmarkt en maak kennis met de airsoftcommunity. Dit wil je niét missen!

 
Thumbnail voor de recap van UAT #4 bij Area24 te Nijmegen.
24 september 2024

Een juggernaut, roze rook en skirmen in het donker / RECAP UAT 4

In het weekend van 21 en 22 september stond Area24 te Nijmegen helemaal in het teken van de Ultimate Airsoft Tour. Niet-leden konden kennismaken met de sport door middel van de First Airsoft Experience. Ook konden leden deelnemen aan open skirms, een BOSS-workshop, fotoshoots en een nachtskirm! Een weekend vol met leuke verassingen en veel blije gezichten.

 
Thumbnail voor het NABWeetje over BB-guns, airguns en 4,5mm bb's
22 augustus 2024

NABWeetje: Informatie over BB-guns, airguns en 4,5mm balletjes.

BB-guns, airguns en 4,5mm bb’s. Wat zijn het, hoe kun je het herkennen en wat is toegestaan in Nederland? In dit artikel lees je er alles over!

 
Voorbeeld van een digitale VOG op een mobiele telefoon
27 juni 2024

NABWeetje: Digitale VOG aanleveren

Je wilt graag zo snel mogelijk airsoften, toch? Door een digitale VOG aan te vragen, word jouw VOG zo snel mogelijk verwerkt. Hierdoor is je lidmaatschap nog sneller compleet en kun je dus aan de slag met de airsoftsport. In dit artikel leggen we je uit wat het verschil is in verwerking tussen een digitale en fysieke VOG en waar je rekening mee moet houden.

 
Een thumbnail voor het NABWeetje Reizen met je replica
27 juni 2024

NABWeetje: Reizen met je replica

In Nederland geldt de Wet Wapens en Munitie als het om airsoft gaat. Wanneer je met je airsoftreplica gaat reizen, is de kans groot dat de regels over de grens verschillen met de regels hier. Om te voorkomen dat je ongewenst wordt aangehouden leggen we je graag in dit artikel uit waar je rekening mee moet houden wanneer je gaat reizen voor airsoft/met je replica.

 
Bannerafbeelding voor het NABWeetje over evenementen namaken
24 juni 2024

NABWeetje: Hoe maak ik een evenement aan?

Dagelijks vinden er in Nederland talloze airsoftevenementen plaats. Deze evenementen kunnen zich ook op allerlei plekken bevinden. Denk bijvoorbeeld aan indoor in de garage van een NABV-lid of outdoor in een stuk privé bos. Deze evenementen dienen aan verschillende regels/richtlijnen te voldoen. Weet jij bijvoorbeeld wanneer je een buitenevenement bij ons moet aanmelden? In dit artikelen lees je alles over het wel of niet aanmaken van privé airsoftevenementen!

 
De thumbnail voor het nieuwsartikel over de granatengids
6 juni 2024

Granatengids: begeleidend schrijven

Staat jouw airsoftgranaat niet in de granatengids? Hier vind je een begeleidend schrijven om uit te vinden of jouw airsoftgranaat of -sportattribuut als legaal beschouwd kan worden. Waar moet mijn airsoftgranaat aan voldoen? Is mijn airsoftgranaat legaal? Lees hier de regels en ons advies omtrent airsoftgranaten.

 
Thumbnail voor de uitslag van de ledenraadsverkiezing 2024
3 juni 2024

Uitslag ledenraadsverkiezing 2024

De uitslag van de ledenraadsverkiezing 2024 is bekend! Zie hier welke leden zijn verkozen voor de ledenraad.

 
Thumbnail voor de recap van UAT3
30 mei 2024

Een verlaten attractiepark / RECAP UAT 3

In het weekend van 25 en 26 mei stond Copperhead Tactical te Assen helemaal in het teken van de Ultimate Airsoft Tour. Niet-leden konden kennismaken met de sport door middel van de First Airsoft Experience. Ook konden leden deelnemen aan open skirms, een BOSS-workshop, HPA-workshop en de Sniper Challenge! Al met al een goed gevuld weekend met super veel enthousiaste airsofters.

 
Thumbnail van een speedsofter tijdens de Team NL Speedsoftdag in Helenaveen
16 mei 2024

Team NL Speedsoftdag / RECAP

Op zaterdag 11 mei was de Team NL Speedsoftdag bij de Realstrike Arena in Helenaveen. Airsofters uit heel Europa deden mee aan pick-up games en Nederlandse spelers konden zich kwalificeren voor Team NL. Lees dit artikel en bekijk de foto’s!