Vind jouw dichtstbijzijnde airsoftteam, -shop of -organisatie

Airsoftlocaties vind je door heel Nederland. Dus je kunt altijd ergens airsoft bij jou in de buurt spelen. Op de kaart zie je waar airsoft gespeeld wordt, welke teams er zijn en waar je airsoft-gear kunt shoppen.

 
Speel airsoft op deze locaties

Airsoft locaties

Alle locaties
 
Koop je airsoft-gear

Airsoftshops

Bekijk alle shops
 
Wedstrijd spelen?

Airsoftteams

Alle teams

Een airsoft-locatie starten

Denk je erover om een airsoft locatie te starten? Dat juichen we uiteraard van harte toe. Neem contact met ons op. Dan kijken hoe we je kunnen ondersteunen. Er is veel mogelijk. Sjoerd helpt je graag verder.

Wat we voor je kunnen doen …

Airsoft met elkaar nog leuker maken voor leden en toekomstige leden. Dat is een van de speerpunten van Kees-Jan Schoots, airsofter en directeur van de NABV sinds juni 2022. Daarom vindt hij samenwerking met airsoft-organisatoren van groot belang. We vroegen hem wat de bond doet en kan doen voor leden en airsoft-organisatoren.

Opleidingen en workshops

“Wat we belangrijk vinden, is dat iedereen die airsoft speelt er plezier aan beleeft. Daarom bieden we verschillende opleidingen aan. Die helpen je om beter te worden of om veilig met je replica om te gaan, zoals de BOSS-workshop. BOSS staat voor Basic Operator Safety Skills. De opleidingen en workshops kun je bij ons in Geldermalsen volgen of op airsoft-locaties door heel Nederland. Voor de meeste opleidingen betalen leden niets of weinig.”

Klankbord voor alles

“Als bond zijn we een klankbord voor alles voor airsoft-organisatoren. Als je iets wilt weten of nodig hebt, bel, mail of kom langs. Je bent altijd welkom. Dat geldt zeker ook als je plannen hebt om een airsoft-locatie te starten. Gemeenten staan daar meestal niet om te springen. ‘Iets met schietsport’ vinden ze eng. Dan gaan we met je mee en praten we samen met de gemeente als je wilt. Dat hebben we vaker gedaan en dan komt het meestal goed.”

Elke twee jaar een audit

“Vanuit de overheid zijn we verplicht om elke twee jaar een audit van een veld of organisatie te maken. Dat heeft te maken met de veiligheid op een locatie, of er veilig gespeeld kan worden. We kijken naar van alles, of er een bhv’er aanwezig is, of een buitenlocatie goed is afgeschermd, of er goed opgeleide marshalls zijn, dat soort dingen. Zo zorgen we ervoor dat we met elkaar veilig kunnen airsoften en we optimaal plezier beleven aan onze sport.”

We komen langs

“Toen ik begon bij de NABV ben ik om de twee weken naar een airsoft-locatie gegaan. Het is goed om elkaar te leren kennen. Het is ook tekenend voor de organisatie van nu. We zijn open, benaderbaar en toegankelijk. Mijn collega Sjoerd (S. Kooistra) zit wekelijks wel een paar keer bij een airsoft-organisator om te kijken hoe we elkaar kunnen versterken en airsoft nog leuker kunnen maken voor leden. Heb je daar ideeën over? Mail hem dan via de knop hieronder!”