Menu

Opleidingen & Cursussen

De NABV zet zich in voor een veilige en verantwoorde beoefening van de Airsoftsport. Wij vinden het belangrijk een positief sportklimaat te creëren en fairplay te stimuleren. Daarom biedt de NABV opleidingen en cursussen aan voor leden. Op dit moment bieden wij de opleiding tot Marshall aan en de introductiecursus BOSS aan. In de toekomst zal het aantal opleidingen en cursussen uitgebreid worden. De NABV vindt het belangrijk dat onze opleidingen en cursussen voldoen aan hoge eisen en afgestemd zijn op de beoefenaars van de Airsoftsport. Daarom zullen nieuwe opleidingen en cursussen niet gelijk beschikbaar komen maar zorgvuldig ontwikkeld worden.

Alle opleidingen van de NABV zijn verbonden aan de Kwalificatie Structuur Sport (KSS). Echter, niet alle Proeve(n) van Bekwaamheid (PvB) die verbonden zijn aan de KSS zijn verplicht voor het behalen van het Marshall  2 diploma. Verplichte PvB voor het Marshall 2 diploma: Leiden van wedstrijden.

Beschrijvingen Proeve(n) van bekwaamheid

Hieronder tref je het Toetsplan en het Kwalificatieprofiel  voor de opleiding aan. Het Toetsplan bevat de PvB-beschrijvingen en de voorwaarden voor toetsing. Ook het Toetsreglement is in te zien.

Toetsplan Marshall 2

Kwalificatieprofiel  Marshall 2

Toetsreglement NABV

Opleidingenaanbod

CTA Boss

BOSS

Ga van start als een BOSS! Leer alles wat je moet weten voor je begint met Airsoften. In deze korte workshop leer je de basisvaardigheden en regels zodat jij nog beter van start kan gaan!

Marshall

Wil jij zorgen voor fair play en bijdragen aan een veilige, verantwoorde airsoftsport? Dan is de opleiding tot Marshall echt iets voor jou! Als Marshall ben jij de belangrijkste official tijdens een event.
CTA Boss instructeur

BOSS Instructeur

Ga jij leden de basic skills voor veilige skirms leren? Het verantwoordelijke gebruik van een airsoft apparaat? We zijn op zoek naar ervaren, deskundige airsofters die hun kennis willen delen. 
CTA hoofd marshall

Hoofd Marshall

Een goede Hoofd Marshall word je niet achter een bureau of in een klaslokaal. Vandaar dat de opleiding  ‘praktijkgericht’ en ‘op maat’ is. Je gaat dus echt met opdrachten aan de slag, met focus op de punten die jij wilt leren.