Lidmaatschap

Neem contact op met het secretariaat van de NABV. Het makkelijkst en snelst gaat dat via e-mail (secretariaat@nabv.nl) . Dan heb je doordeweeks meestal dezelfde dag nog een reactie.
Bellen kan ook: Telefoon: 085 – 401 54 01 (maandag, dinsdag, donderdag van 09:30 tot 13:00)

Zodra je je contributie hebt voldaan, gaan we aan de slag met je (nieuwe) ledenpas. Houd rekening met 2 tot 3 weken doorlooptijd. We printen de passen niet zelf.

Je kunt je lidmaatschap beëindigen door in te loggen op Mijn NABV en op de button ‘Opzeggen’ te klikken. Dat is de makkelijkste manier. Je kunt ook een e-mail sturen naar secretariaat@nabv.nl of een aangetekende brief verzenden. Omdat de NABV een vereniging is, worden lidmaatschappen beëindigd aan het einde van het verenigingsjaar. Je opzegging moet dus op 3 december bij ons zijn doorgegeven. Ontvangen wij je opzegging ná 3 december, dan ben je te laat met opzeggen voor het nieuwe verenigingsjaar. In dat geval wordt je lidmaatschap beëindigd per eerstvolgende mogelijkheid (het volgende verenigingsjaar). Dit houdt in dat je dan nog een jaar lid bent van de NABV en dus ook contributie-plichtig bent.

Als lid van de NABV mag je airsoft-apparaten kopen die lijken op echte vuurwapens. De overheid heeft in de wapenwet een bepaling opgenomen dat nieuwe leden van de NABV een Verklaring Omtrent Gedrag met als profiel schietsport moeten aanleveren.

Lid worden gaat via onze Mijn NABV-omgeving. Nadat je daar een account hebt aangemaakt, helpen we je stap voor stap door het proces heen. In die omgeving kun je ook de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanvragen die je nodig hebt. Een VOG aanvragen gaat via de overheid. Daar gaat enige tijd overheen. Je moet je rekening houden met 4 tot 6 weken voor we je kunnen accepteren als lid.

De contributie bedraagt € 72 per jaar. Er wordt eenmalig € 15 administratiekosten in rekening gebracht als je lid wordt. Word je later in het kalenderjaar lid, dan betaal je alleen voor de resterende maanden van het contributiejaar. Hierbij is ook het tijdstip van belang; als je vóór de 15e van de maand de contributie betaalt, dan betaal je ook de huidige maand. Als je op of na de 15e van de maand betaalt, wordt de huidige maand niet meer meegerekend.

Om lid te worden van de NABV moet je minimaal 18 jaar oud zijn en dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) met als profiel schietsport te overleggen. Zie ook de pagina’s met alle informatie over het NABV-lidmaatschap.

Airsoft

NABV staat voor Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging. Dat is de officiële naam van de airsoft-sportbond. De NABV is een door het ministerie van Justitie en Veiligheid erkende vereniging. Leden van de NABV mogen airsoft-apparaten bezitten voor het beoefenen van hun sport.

Omdat airsoft-apparaten nauwelijks te onderscheiden zijn van echte vuurwapens, kunnen ze gebruikt worden voor bedreiging en afdreiging. Daarom zijn ze verboden om te hebben. Leden van de NABV zijn vrijgesteld van dit verbod omdat ze die apparaten nodig hebben voor het beoefenen van hun sport.

Airsoft-apparaten zijn lichte luchtdrukwapens die balletjes schieten en sprekend lijken op vuurwapens. Ze worden daarom ook wel replica’s genoemd. Airsoft-apparaten vallen onder de wet wapens en munitie.

Airsoft is een schietsport die op speciaal daarvoor ingerichte sportaccommodaties wordt beoefend met airsoft-apparaten. Dit zijn lichte luchtdrukwapens die balletjes schieten en sprekend lijken op vuurwapens. Ze worden daarom ook wel replica’s genoemd

Diversen

Ben je van plan om organisator te worden, of wil je een terrein voor airsoft gaan exploiteren?

Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder. Gebruik het contactformulier of stuur een e-mail naar info@nabv.nl.

Natuurlijk wil je de nieuwste aanwinst van je collectie showen in je tijdlijn. Maar hou er rekening mee dat er veel mensen zijn die schrikken als ze wapens zien. Bij het posten van foto’s en video’s over de airsoftsport is het daarom extra belangrijk om goed na te denken over wat je wel en vooral ook niet openbaar op social media post. Airsoft-apparaten lijken zoveel op wapens dat hier verwarring over zou kunnen ontstaan (ja, dat is in het verleden vaker gebeurd).

 

Dit zijn de richtlijnen zodat jij op een veilig en verantwoord onze sport promoot op social media:

Do’s

  • Ga verantwoordelijk om met het gebruik van airsoft-foto’s op social media: ben je ervan bewust dat de gelijkenis met een echt wapen op beeld groot is
  • Houd de algemene regels zoals deze voor Airsoft gelden in acht
  • Laat duidelijk zien dat het om Airsoft gaat
  • Vermeld dat het om Airsoft gaat, bij voorkeur in titel, comment of hashtags
  • Denk erover na welke emoties/reacties een foto kan uitlokken; bij twijfel niet posten

 

Don’ts

  • Gebruik niet de term wapen of gun maar gebruik de correcte termen airsoft-apparaat of replica
  • Verwijs in je post niet naar vuurwapens
  • Doe niet alsof het airsoftapparaat een echt wapen is
  • Richt je airsoftapparaat nooit op personen of jezelf
  • Gebruik geen titels, comment of hashtags die misleidend zijn en/of refereren naar echte wapens.

Gebruik bij het posten van airsoft-gerelateerde foto’s altijd je gezond verstand om problemen te voorkomen. 

Ja, maar… Je mag met airsoft-apparaten inpandig trainen op je woonadres (het adres dat bij ons bekend is). Inpandig betekent: binnen. Als je in je tuin wilt schieten of in de tuin van een bevriende airsofter, dan is het nodig (wetgeving) dat je hiervan een melding maakt bij ons. Dit doe je via Mijn NABV-omgeving. Meer hierover lees je op: Evenementen organiseren – NABV

Als je lid bent mag je airsoft-apparaten kopen bij erkende wapenhandelaars (nieuw), van andere leden van de NABV (tweedehands) en bij buitenlandse (web)shops (nieuw).

Lees ook de artikelen over tweedehands (ver)koop of import van airsoft-apparaten.

Voor tweedehands verkopen geldt als belangrijkste regel: verkoop mag alleen aan mensen die airsoft-apparaten mogen hebben. Er zijn verschillende websites die gespecialiseerd zijn in tweedehands verkoop. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze partner Airsoft Bazaar.