Reizen met je airsoftreplica

Door jouw NABV-lidmaatschap mag jij airsoftapparaten in huis hebben. Het vervoeren van replica’s mag naar de volgende locaties:

  • Airsoftevenementen die op de website zijn aangemeld én goedgekeurd (zowel privé als open evenementen)
  • Erkende wapenhandelaren (o.a. om je replica te laten onderhouden)
  • Naar de landsgrens

We gaan het vooral hebben over dat laatste punt, de landsgrens. Wanneer je met je replica over de grens gaat, gelden er vaak andere regels dan in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de manier van vervoeren of de joulelimieten als je wilt gaan skirmen. Het is dus ontzettend belangrijk dat je op de hoogte bent van de regels van het land waar je naartoe gaat én waar je doorheen reist om daar te komen.

Openbaar vervoer en je airsoftreplica

Ga je met het vliegtuig, de boot, trein of bus? Lees dan goed wat de voorwaarden zijn van de partij waarmee je reist. Overleg bij twijfel altijd met de douane of de maatschappij waarmee je gaat reizen.

Invoeren van airsoftreplica’s

Wil je een airsoftreplica aanschaffen vanuit het buitenland? Dan geldt het in- en uitvoeren hiervan enkel voor het Nederlandse grondgebied. Zodra je ergens anders bent, en je replica dus op ander grondgebied is, kunnen er andere regels van toepassing zijn.

 

Aangezien er veel landen zijn in de wereld waar je kunt airsoften is het onmogelijk voor ons om alle regels m.b.t. airsoft hier neer te zetten. Lees jezelf dus goed in als je op reis gaat met je airsoftreplica en voorkom problemen met de lokale autoriteit. Zo kun jij vol goede moed gaan skirmen in een ander land!