Airsoftevenementen en ik

Wanneer maak je precies een privé evenement aan? Als jij als NABV-lid een airsoftactiviteit gaat ondernemen in, bijvoorbeeld, je tuin of een andere locatie dan je thuisadres dan dien je een privé evenement aan te maken. Een evenement dient er voor om aan te geven dat jij als lid, in verenigingsverband, aan een airsoftactiviteit gaat deelnemen. Dit is wettelijk verplicht. In Nederland kennen wij twee types airsoftevenementen namelijk open en privé evenementen.

Open evenementen

Een open airsoftevenement kan enkel worden aangemaakt door NABV-gecertificeerde organisatoren. Denk bijvoorbeeld aan een airsoftorganisatie bij jou om de hoek. Bij een open evenement kan ieder NABV-lid zichzelf aanmelden tenzij de airsoftorganisatie zélf beperkingen legt aan het evenement.

Privé evenementen

Een privé evenement kun jij als NABV-lid zelf aanmaken. Wanneer je bijvoorbeeld in je tuin gaat airsoften of in een loods van een goede vriend van je. Het terrein staat hierbij niet aangemeld als jouw thuisadres. Een privé evenement dient aan een aantal eisen te voldoen zoals:

  • De locatie is niet openbaar toegankelijk
  • De locatie is niet zichtbaar vanaf de openbare weg
  • De buren zijn op de hoogte gebracht van de activiteit

De volledige lijst is terug te lezen op de MijnNABV-portal>Evenementen>Evenement aanmaken

Airsofter op een buitenlocatie tijdens de Ultimate Airsoft Tour
Een milsimmer tijdens een skirm op een buitenlocatie van Ultimate Airsoft Tour 2

Aangemaakt, en nu?

Wanneer je de regels omtrent privé evenementen hebt doorgenomen en alle informatie hebt ingevuld op de portal, nemen wij je aanvraag door. Hier kijkt de NABV of jouw gegevens kloppen, het aannemelijk is dat je aan alle regels voldoet en of jouw beschrijving klopt. Als dit allemaal juist is, dan keuren we het privé evenement goed en kun jij gaan airsoften!

Soms kan het voorkomen dat jouw evenement wordt afgekeurd of dat een NABV-medewerker contact met je opneemt. Vaak is het mogelijk om met wat kleine aanpassingen het evenement toch te laten doorgaan. Ook krijg je bij de afkeuring van een evenement van ons, via de mail, te horen waarom deze beslissing is genomen. Hierna is ook mogelijk om je evenement opnieuw in te dienen zodat deze aan de voorwaarden voldoet.

Na goedkeuring van jouw privé evenement zal deze ook in de evenementenlijst worden opgenomen.

Binnenshuis trainen

Ook zijn er genoeg gevallen waarin jij helemaal geen privé evenement hoeft aan te maken. Heb jij bijvoorbeeld wat targets in je garage opgezet? Dan ben je vrij om te airsoften. Uiteraard is het niet de bedoeling dat eventuele voorbijgangers op straat of overburen aantoot kunnen geven aan jouw sport. Denk dus na over eventuele ramen/inkijk. Vaak kom je met gezond verstand al een heel eind.

Stappenplan privé evenement aanmaken:

  1. Log in op je MijnNABV-account en ga naar Evenementen > Mijn evenementen.
  2. Klik aan de rechterzijde op de oranje link ‘Evenement aanmaken’.
  3. Lees de voorwaarden goed door en bepaal of de activiteit die jij wilt uitvoeren onder een privé-skirm kan/mag vallen.
  4. Vul alle verplichte velden in die voorzien zijn van een rode ster.
  5. Zet een vinkje in de checkbox om de voorwaarden te accepteren.
  6. Klik op de button ‘Opslaan’.

 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze dan gerust hier.