Historische veldslagen naspelen

Wat binnen skirmen populair is, is het naspelen van historische veldslagen. Als je wilt, kun je de slag om Dien Bien Phu uit de Vietnamoorlog of de slag om El Alemein uit de Tweede Wereldoorlog naspelen. Ook hier speel je tegen een ander team en is er een winnaar. Zo kan een historische slag een andere uitkomst krijgen en kun je de geschiedenis ‘herschrijven’.

Speel veilig en verantwoord

Vanzelfsprekend heb je ook bij skirmen veiligheidsregels en een reglement. Vanwege het wedstrijdelement wordt er streng toegezien op naleving van de regels. Dat wordt gedaan door zogenaamde marshalls (scheidsrechters). Het dragen van oogbescherming is te allen tijde verplicht, behalve bij een door de organisator aangewezen safety zone.

Laagdrempelig

Skirmen is heel toegankelijk. Je hebt geen ervaring nodig en hoeft er ook niet speciaal voor getraind te hebben. Als je 18 of ouder bent en lid van NABV kun je het spelen. Of als introducee van een NABV-lid. Op sommige locaties waar je kunt skirmen, worden zelfs beginners-skirms aangeboden.

Wil je skirmen?

Skirmen kun je in een team, samen met vrienden of alleen. Benieuwd welke teams er bij jou in de buurt zijn? Of nieuwsgierig naar welke velden bij jou in de buurt liggen?