De ambitie om samen beter te worden

Al 45 jaar is Annelies actief als röntgenlaborante. Momenteel richt ze zich op het bevolkingsonderzoek naar borstkanker. Naast haar werk komt ze eigenlijk tijd te kort. Ze is lid van een bridge-vereniging, houdt van koken, en vindt het leuk om kleren te maken. Ook heeft ze twee dochter en drie kleinkinderen die vaak komen logeren. Daarnaast is ze regelmatig aanwezig bij een airsoft-training. “Om beter te reageren op de baan, want ik wil altijd groeien en beter worden”, verklaart de fanatieke Annelies.

Jeugdsentiment

In haar omgeving vertelt ze vol trots over haar passie voor airsoft. “Mensen staan echt versteld dat ik deze sport beoefen, maar ze reageren altijd heel leuk”, gaat Annelies verder. In eerste instantie was ze zelf ook terughoudend, maar ze was wel erg benieuwd naar de adrenaline die je krijgt tijdens het spelen. Uiteindelijk ging Annelies een keer met haar man mee, en sindsdien is ze om. Ze werd direct gevraagd voor een tweede keer, en uiteraard is hierop ingegaan. Het doet haar denken aan de tijd dat ze met haar ouders in Curaçao woonde en samen met haar broertje ‘soldaatje’ speelde.

Samen beter worden

Het echtpaar past tegenwoordig zelfs vakanties op de sport aan. Ze bezoeken verschillende locaties door Nederland, met het doel om gezamenlijk beter te worden. “We willen echt een goed team worden, en we zijn bereid om daar veel tijd in te stoppen”, zegt ze vol ambitie.