BMW-fanaat voelt zich geweldig op de airsoft-baan

Bram is in het dagelijks leven actief als assembler bij Hyster-Yale in Nijmegen. In deze functie levert hij een bijdrage aan de ontwikkeling van gigantische heftrucks. Als hij niet aan het werk is, besteedt hij veel tijd aan het onderhouden van zijn auto. Uiteraard een BMW. Elke 2 á 3 weken raast Bram over de airsoft-baan. Het mooie aan de sport vindt hij dat je tactisch na moet denken om zo je doel te bereiken en als enige kunt overblijven. Buiten het fysiek beoefenen van airsoft besteed hij ook veel tijd aan het verdiepen in het materiaal en de juiste handelingen. Thuis bekijkt het regelmatig video’s die hij vervolgens interpreteert op zijn eigen spel. De handelingen en veiligheid die een Commando gebruikt bij Defensie wil Bram graag toepassen tijdens het beoefenen van airsoft.

Liefde gevonden

Hoewel er een enorm verschil zit tussen de Korps Commandotroepen en airsoft-spelers ziet Bram in dat de sport toch een bepaald gat opvult in zijn leven. “Zonder airsoft zou mijn leven er een stuk somberder uitzien”, zegt hij zelf hierover. Hij heeft veel vrienden leren kennen dankzij airsoft. Zo heeft hij zelfs zijn huidige vriendin ontmoet, waar hij inmiddels mee samenwoont.
In zijn omgeving ervaart Bram veel positieve geluiden over airsoft, ook van mensen die de sport nog nooit hebben gespeeld. Zo is hij van plan om binnenkort zijn collega’s mee te nemen op de baan en ze verder kennis te laten maken met één van zijn grote passies.

Ontwikkeling van een ander

Naast genieten van de sport als hij zelf actief is kan hij ook erg genieten van anderen die airsoft beoefenen. Zijn mooiste ervaring met betrekking tot airsoft komt dan ook uit zijn tijd als spelbegeleider. “Op een dag kwam er een jongen binnen voor één van zijn eerste keren als lid, hij kwam vaker terug en ik zag hem steeds verder ontwikkelen. Ik heb hem zien groeien van beginneling tot een ervaren speler met steeds professioneler materiaal.” Volgens Bram is dit precies wat de sport airsoft met iemand kan doen.
Bram hoopt dat veel mensen kennis willen maken met de sport en raadt anderen aan om het vooral een keer te proberen. Het hoeft zeker geen dure sport te zijn, geeft hij aan. “Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt”. In de toekomst zou Bram graag een eigen airsoft-locatie openen waar iedereen, onervaren en ervaren, kan genieten van de mooie sport.