Vijf dagen per week op de baan te vinden

Naast het airsoften volgt Lorenzo de opleiding Future Engineering. Op dit moment loopt hij stage bij Hoppenbrouwers Techniek en hoopt uiteindelijk monteur te worden. Hobby’s naast het airsoften? Die heeft Lorenzo eigenlijk niet. Eerst besteedde hij veel tijd aan gamen, maar inmiddels krijgt hij veel meer energie en een vele grotere kick van airsoft.

 

Helemaal thuis in de sport

Het airsoften betekent veel voor Lorenzo, hij kan daar helemaal zichzelf zijn, voelt zich thuis en bijna al zijn vrienden zijn actief in de sport. “Ik ben door het airsoften veel socialer geworden, je leert zoveel mensen kennen en praat veel met elkaar” vertelt hij.

Het enthousiasme dat Lorenzo zelf heeft voor de sport, probeert hij ook op anderen over te brengen. “Buren lopen wel eens naar mij toe met de vraag wat ik precies doe, en dan leg ik ze graag uit wat airsoft allemaal inhoudt en dan tonen ze daar ook veel begrip voor”. Maar ook op school krijgt hij veel vragen. “Klasgenoten vragen er vaak naar en sommigen geven aan dat ze graag een keertje mee gaan” vertelt Lorenzo.

Explosief, snel en tactisch

De eerste keer dat Lorenzo op het wedstrijdveld stond is zijn hoogtepunt tot nu toe, en hij heeft flinke ambities binnen de sport. Sinds hij voor het Speedsoft team actief is, is hij er steeds meer tijd in gaan steken. Fanatiek vertelt hij erover: “Het leuke aan speedsoft is dat het heel explosief en snel is, maar er ook dat er flink wat tactiek bij komt kijken”. Lorenzo zou het dan ook erg mooi vinden als in de toekomst deze kant van airsoft populairder wordt.