BOSS instructeur

Terug naar het opleidingsoverzicht

De NABV wil graag ervaren mensen in de airsoft sport de mogelijkheid bieden om BOSS instructeur worden. Je wordt opgeleid om beginners in de Airsoft de BOSS workshop te geven. In een workshop BOSS leren skirmers basale skills op het gebied van veiligheid. BOSS staat voor Basic Operator Safety Skills.

BOSS instructeur

Het doel is om meerdere kwalitatief goede BOSS instructeurs op te leiden, zodat er op meer locaties in het land en in het Nationaal Airsoft Centrum BOSS workshops gegeven kunnen worden. Mensen die de basis willen en kunnen vormen voor een positieve airsoft cultuur.

training in nac

Basic Operator Safety Skills

BOSS is een lesprogramma dat binnen de NABV is ontwikkeld met hulp van enkele deskundigen uit de organisatie. BOSS staat voor Basic Operator Safety Skills. In een workshop van 90 tot 120 minuten leren airsofters basale skills op het gebied van veiligheid. Hoe ga je als (beginnende) airsoft operator veilig en verantwoord om met je airsoft apparaat? Hoe beweeg en communiceer je in het spel? Wat zijn do’s en don’ts op het vlak van veiligheid? Denk dan aan zaken als trekkerdiscipline en muzzle sweeping. Daarnaast wordt er deze workshops ook aandacht besteed aan awareness. Een airsoft apparaat is weliswaar geen vuurwapen, maar dat is aan de buitenkant meestal niet te zien. Hoe hoor je om te gaan met een wapen-met-sprekende-gelijkenis?

De airsoft sportbond wil instructeurs opleiden die dit programma namens haar kunnen gaan geven aan de leden van de NABV.
Daarom wordt deze opleiding in de vorm van een verkort traject aangeboden.
Per traject worden er minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers toegelaten.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding zelf bestaat uit 2 momenten:
1e moment is het volgen van de BOSS workshop die gegeven zal worden door een ervaren BOSS instructeur niveau 2.
2e moment zal bestaan uit een theorie- en een praktijkgedeelte van 1 dag. Voorafgaand aan de workshop krijg je het kwalificatieprofiel en het advies om dit goed door te nemen. Wat komt er deze dag aan bod:

  • Veiligheid, regels & reglementen;
  • Taken en verantwoordelijkheden van een BOSS instructeur;
  • Hoe houdt je via onderwijsleergesprek de workshop, zowel theoretisch en praktisch boeiend en interactief.

Aan het einde van de dag is er een evaluatie waarbij je te horen krijgt of je door bent naar het praktijkexamen (het geven van een reguliere BOSS workshops).

Studiebelasting

De opleiding beslaat zo’n 8,5 uur:
– volgen van de BOSS workshop (op een avond)
– opleidingsdag (theorie en praktijk)
Een studie dag van zo’n 6 uur in totaal

Vervolgens doe je nog een praktijkexamen. Dit is het geven van een reguliere BOSS workshop. Dat duurt 2 à 2,5 uur.

Hierin zijn je reistijd en de voorbereiding niet meegenomen.

Lees hier:

Het kwalificatieprofiel opleiding BOSS instructeur

Kosten

Aan deze opleiding zijn geen kosten verbonden.

Voorwaarden

Je hebt:

  • Ervaring met veilige omgang vuurwapens. Deze ervaring kun je beroepsmatig hebben opgedaan (bijv. politie, defensie) of in een sportsetting (vuurwapen schietsport en/of uitgebreide ervaring in de airsoftsport).
  • Didactische ervaring. Je hebt ervaring als (sport)instructeur, trainer, leerkracht of docent.

Datum

Op de Opleidingspagina staan de eerstkomende data.

>> Opleidingsagenda

Aanmelden

Via de agenda op deze website kan je jezelf inschrijven. Voor meer informatie neem contact op met Sandra de Wolff (06 33734105). Zij vertelt je graag meer over het verloop van het opleidingstraject.

Agenda

Er zijn helaas geen workshops gevonden