De opleiding bestaat uit drie onderdelen

1. BOSS-workshop

Om BOSS-instructeur te kunnen zijn, moet je uiteraard alles weten over de BOSS-workshop die je straks zelf gaat geven. Dus volg je eerst een BOSS-workshop die gegeven wordt door de hoofd instructeur. De workshop duurt ongeveer 2 uur.

2. Theorie- en praktijkdag

Op deze dag komen verschillende onderwerpen aan bod. Denk aan veiligheid, regels en reglementen. Aan taken en verantwoordelijkheden van een BOSS-instructeur. En aan didactiek. Ofwel, hoe houd je de workshop boeiend en interactief. Deze dag duurt zes uur.

3. Praktijkexamen

Als je “geslaagd” bent voor de theorie- en praktijkdag ga je door naar het praktijkexamen. Tijdens je praktijkexamen geef je een BOSS-workshop aan beginnende airsofters. Als je die positief afgelegd hebt, ben je BOSS-instructeur.

Voorwaarden voor deelname

  • Je hebt ervaring met de veilige omgang met vuurwapens. Deze ervaring heb je beroepsmatig opgedaan (bijvoorbeeld bij politie of defensie), in een sportsetting (schietsport) of door uitgebreide ervaring in de airsoftsport.
  • Je hebt didactische ervaring, bijvoorbeeld opgedaan als (sport)instructeur, trainer, leerkracht of docent.

Schrijf je in voor de cursus BOSS-instructeur

Op deze site kun je jezelf inschrijven voor de cursus. Houd de data in de gaten. Wil je meer weten over de cursus? Bel meteen Sandra Wolff op 06-33734105. Aan deze opleiding zijn geen kosten verbonden.