Tom de Bruin

Jezelf in een andere wereld wanen

De 23-jarige Tom doet al bijna vier jaar aan airsoft. Zijn hele leven is hij geïnteresseerd in geweren en de techniek erachter. Toen hij oud genoeg was is hij dan ook direct lid geworden van een schietvereniging. Op een gegeven moment ging het kaartschieten vervelen en is hij ook lid geworden van de NABV om wat meer de actie op te zoeken en realistische momenten na te bootsen.

In het dagelijks leven staat Tom onder contract bij vliegtuigmaatschappij KLM als vrachtwagenchauffeur en woont in Lelystad. Bijna zes dagen in de week werkt hij, maar heeft daarnaast nog genoeg hobby’s. Hij is dus lid van een schietvereniging, doet aan theater en is minimaal één dag in de week bezig airsoft. De laatste tijd is hij vooral actief als marshall, wat betekent dat hij de leiding heeft over het spel. Hierbij is het belangrijk dat hij de veiligheid en fairplay van en tussen spelers bewaakt.

Zelfvertrouwen

Het ontsnappen aan de werkelijkheid en je even in een andere wereld wanen is wat airsoft zo leuk maakt volgens Tom. “Je hebt bij airsoft echt vat op iets, je moet alles in je omgeving in de gaten houden”, zegt hij hierover. Daarnaast geniet hij van het sociale contact tijdens de sport, “we delen allemaal dezelfde hobby, en je kunt hier met iedereen lachen”. Door het spelen van airsoft heeft Tom ook meer zelfvertrouwen gekregen. In zijn jeugd is hij veel gepest, wat een hoop schade heeft aangericht. Maar tijdens airsoft denkt hij hier niet aan en kan hij onbezorgd spelen.