Menu
Over Airsoft

Parcours


Parcoursschieten of IAPS (International Airsoft Practical Shooting) is een dynamische airsoft discipline waarbij in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk punten gehaald moeten worden door speciale doelen te raken. De doelen, die aan strikte voorwaarden voldoen, kunnen op verschillende manieren gecombineerd worden in zogenoemde 'stages'. De sportschutters leggen deze stages zo snel mogelijk af en proberen daarbij een zo hoog mogelijke score te halen. Meerdere, verschillende stages vormen samen een wedstrijd.
 
In detail
Het dragen van goedgekeurde oogbescherming is verplicht bij IAPS en het dragen van camouflagekleding is in deze discipline verboden. De doelen staan, afhankelijke van de variant, gemiddeld op een afstand tussen de 1 en 25 meter. De maximale toegestane mondingsenergie van alle airsoftapparaten is 2,31 joules.

Bij IAPS schieten de schutters op allerlei soorten doelen, variërend van statisch- tot bewegende en verdwijnende doelen. Elke combinatie is mogelijk waardoor elke stage een nieuwe uitdaging biedt en zorgt voor afwisseling voor de schutter, waarbij ook een beroep wordt gedaan op de vindingrijkheid en strategisch inzicht van de schutter. De regels aangaande IAPS zijn vastgelegd in twee Nederlandstalige handboeken (handgun & rifle) welke op de downloadpagina te vinden zijn.

IAPS voor iedereen
De discipline IAPS is bedoeld voor jong en oud, ongeacht het geslacht. Alle eisen voor zowel de schutters, de te gebruiken airsoftapparaten als het ontwerp van de stages voldoen aan vastgestelde eisen die zijn vastgelegd in een handboek wat voor iedereen beschikbaar is. IAPS wordt beoefend met speciale airsoftapparaten. Wedstrijden worden zowel op binnen- als op buitenlocaties georganiseerd.

Deelname
Om deel te nemen aan parcoursschieten moet de schutter in bezit zijn van minimaal één airsoftapparaat (pistool, revolver of rifle) met minimaal 3 magazijnen. Daarnaast is bij handgun het dragen van een IAPS goedgekeurd holster verplicht. Hierbij is de trekkerbeugel helemaal bedekt en kan het apparaat goed vastgeklemd worden.

Meer informatie of voorinschrijven?
Stuur een e-mail naar iaps@nabv.nl of iaps-rifle@nabv.nl

Wordt u ook lid?

Lid worden van de NABV is in een paar eenvoudige stappen te doen. Klik op onderstaande link om naar het ledengedeelte te gaan en u te registreren. Voor slechts 72 euro per jaar bent u al lid!
 Word lid

Airsoft voor Schutters

Kaartschieten is uitermate geschikt voor mensen die nu al lid zijn van een schietvereniging. Meer weten over de overeenkomsten en verschillen? Klik op onderstaande link. 
 Meer informatie