Menu
Over Airsoft

Veiligheid

 

Veilig & Verantwoord

Airsoft en veiligheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een gezonde uitoefening van de airsoftsport vraagt van de sportbeoefenaars om de veiligheidsvoorschriften zorgvuldig na te leven. Daarnaast zijn eerlijkheid en fair play van groot belang. Veiligheid in acht nemend, staat de sport garant voor gezelligheid en kameraadschap.

Bij airsoft worden kwalitatief en technisch hoogstaande airsoftapparaten gebruikt. Van buiten zijn dit realistische kopieën van wapens. Maar van binnen zijn ze alleen geschikt voor het schieten met ongevaarlijke, lichte plastic balletjes (biologisch afbreekbaar). 

Veiligheid staat bij airsoft altijd centraal. Oogbescherming is bij alle disciplines verplicht. Bovendien gelden er schotkrachtlimieten en een minimale schietafstand. Duidelijke instructies en uitleg worden door iedere NABV-medewerker of  gekwalificeerde organisator gegeven. Want naast realistisch en spannend, is en blijft airsoft een sport. Met respect voor het spel en elkaar.

Workshop BOSS

Voor beginnende leden bieden wij de cursus BOSS aan. In deze interactieve training worden in 2 uur de basisprincipes van de Airsoft bijgebracht. Veiligheid, omgaan met een replica en de do's en dont's worden behandeld. Meer informatie en inschrijven doe je op de pagina van BOSS

Veiligheidsregels

Lees hieronder de belangrijkste veiligheidsregels die je nodig hebt om de sport te beoefenen. Ook kan je alles lezen over de meting van je airsoftapparaat in Joule. Wil je nog meer informatie lees dan het gehele veiligheidsregelement (pdf) hier. Meer richtlijnen zijn te vinden op de downloadpagina.

 

Belangrijkste veiligheidsregels

Om veilig en verantwoord te kunnen airsoften zijn er een aantal reglementen opgesteld. De drie belangrijkste veiligheidsregels vind je in dit overzicht.
2

Informatie Joulecreep

De NABV doet onderzoek naar de impact van Joulecreep op de veiligheid van de airsoftsport. Maar wat is nu eigenlijk Joulecreep? En waarom is dit belangrijk voor de veiligheid?

Wijziging regels per 1 april 2019

Om de airsoftsport veilig te houden zullen per 1 april 2019 de regels wijzigen. Lees hier meer over de regelwijzigingen.

Mondinsgenergie

Per 1 april 2019 gaan de definitieve regelwijzigingen aangaande de mondingsenergie in. Wij hebben de belangrijkste zaken op een rij gezet.